hirdetés

Újabb aszteroida suhan el mellettünk. A 2013 TX68-as aszteroida a NASA tudósai szerint március 5-én ér legközelebb bolygónkhoz. Jó esetben 14 millió kilométerre közelít meg minket, rosszabb esetben csak tízenhétezerre suhan el mellettünk.  A kutatók szerint erre azonban minimális az esély.

aszteroida

Két évvel ezelőtt még biztonságos távolságban haladt el mellettünk, ezúttal sokkal közelebb jöhet a Földhöz a 2013 TX68-as aszteroida. Felfedezésekor 2 millió kilométeres távolságban haladt el mellettünk. A NASA tudósai szerint március 5-én fog a legközelebb érni bolygónkhoz, ami legjobb esetben 14 millió kilométert jelent, legrosszabb esetben viszont csak 17 ezer kilométert. Utóbbi óriási pusztítással járna, de a tudósok megnyugtatnak, hogy ennek esélye igen csekély.

A Nap körüli pontos pályáját még nem képesek előrejelezni a kutatók, de azt tudják, hogy ez nagy valószínűséggel nem lehet hatással bolygónkra. A 2013 TX68-as aszteroida a becslések szerint 30 méter átmérőjű és óránként 52 ezer kilométeres sebességgel közelít felénk. Legközelebb 2017 szeptemberében érkezik.