hirdetés

Ismét áttörték a rendőrsorfalat Röszkénél a migránsok. A röszkei gyűjtőpont így immáron rövid idő alatt sokadszor adta meg magát. Rendőrök ide vagy oda a menekülteket már ők is képtelenek megállítani, ami érthető, hisz a migránsok az életükért küzdenek. Az Esti Újság úgy tudja a menekültek élőláncot alkottak és maguk elött tartották gyermekiket, hogy ne érhessen senkit rendőri akció.

 szeged 2

A röszkei gyűjtőpontnál tartózkodó tudósítók szerint a migránsok ismét kitörtek a gyűjtőpontról. Rövid időn belül ez már nem az első ilyen eset, hogy a több száz fős, ezres tömeg elindul. A rendőrök már nem tudják tartani a helyzetet. A helyszínen tartózkodók beszámolója szerint majdnem ezer migráns kijutott a röszkei gyűjtőpontról, miután áttörtek a rendőri élőkordonon. Előtte azt skandálták, hogy “Freedom, Freedom”, vagyis “Szabadság, Szabadság”.

A rendőrök nem alkalmaztak semmilyen kényszerítő eszközt, és erőszakot sem ami érthető, hisz volt rá példa, hogy gyermekeket fújtak be csípős, erős szúrós gázzal, ami nagy vihart kavart. ezen rendőrségi gáz sprayk annyira erősek, hogy komoly szemgyulladást okoznak és az ember légzőszervei, nyálkahártyái is komoly terhet kapnak ilyenkor.

Múlthéten is volt arra eset, hogy a migránsok egyszerűen neki indultak és úgy kellett őket után külön külön elfognia a rendőröknek.

A tömeg most is elindult az M5-ös autópálya irányába, ami körülbelül félórányira van a gyűjtőponttól. A tömegben nagyon sok a kisgyermekes család.