hirdetés

Ha unatkozol de vágysz egy kis keleti ízre, vagy, ha vízipipáznál akkor irány a NOOR, ahol szó szerint magával ragad a libanoni konyha ízvilága az Alagútnál. Érdemes kipróbálni.

 

Kánikulában bizony ajánlott megnézni libanoni barátaink ilyenkor mit esznek , mi az ami jól esik a hőségben és kellemesen érezzük magunkat még teli hassal is. Ezúttal Nórára, azaz NOOR-ra esett a választásunk, ami a vár alatt az Alagútnál található kis ékszerdoboz. Igen az étterembe lépve már tudhatjuk itt valami keleti varázslat, bocsánat libanoni hangulat van. Sőt már az illatokból egyre jobban azt hihetjük, ha nem is az Ezeregyéjszaka világában vagyunk de valahol annak közelében.

Amit a libanoni ételekről és ízekről tudni kell, hogy a saláta az alap, amely a csirke vagy bárány hús mellé pompáson passzol bármit is rendeljünk.

A Tabbouleh megkóstolását ne hagyják ki. Ez a felejthetetlen petrezselyemsaláta, hagymával, paradicsommal picit savanykásan. Baromi jó.  De a gránátalma saláta is kötelező, a Fattoush. Igen Libanonba is úgy tartják a gránátalma fogyasztása mindennap a hosszú és egészséges élet egyik alapja.

Persze a húsfélék is ízletesek. Ilyen a grillezett csirke kocka a shish taouk, ami a kelet mesés fűszereivel készül. De a Kofta sem rossz ami darált grillezett marha és bárányhúsból van.

Szóval ha kánikula, akkor irány a Noor és a mesés libanoni konyha.

Aki pedig vízipipázna, akkor azt is próbálja ki itt, érdemes.

 

( Csákány )