hirdetés

India messze a legveszélyesebb hely a szelfizésre a világon. Két év alatt többen haltak meg önmaguk fényképezése közben, mint a világ többi országában együttvéve – tárta fel a Carnegie Mellon amerikai egyetem és az újdelhi Indraprasth információtechnológiai intézet közös kutatása.

india-selfieA világon 2014 márciusa óta 127 ember vesztette életét szelfizés közben, közülük 76-an Indiában haltak meg – derült ki az internet, illetve a közösségi média átfésülésével végzett adatgyűjtés eredményeként. Kilenc áldozattal Pakisztán a második a szelfizés „okozta” halálozás világranglistáján, majd az Egyesült Államok következik nyolc és Oroszország hét halottal.

Indiában a Tádzs Mahal lépcsőin, sziklán és nagy sebességű vonatok előtt a legveszélyesebb szelfizni. Észak-Indiában három diák halt meg, mert nagy sebességű vonat előtt állva akart szelfit készíteni. Egy másik diák egy összeomló szikláról zuhant 18 méteres mélységbe. A Tádzs Mahalnál egy japán turista zúzta magát halálra, amikor szelfizés közben megcsúszott a lépcsőn.