hirdetés

Az óvszert lehet imádni és utálni is, de az biztos, hogy sok helyzetben nagyon hasznos. Persze csak akkor, ha bizonyos szabályokat betartva veted be. Sokan mégis irtóznak tőle. Az alábbiakban utánajárunk, melyek a vele kapcsolatos leggyakoribb tévhitek, és mi is valójában az igazság!

 

Ezek az óvszer előnyei és hátrányai

Az óvszer egy jó eszköz a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésére. Bármikor kéznél van és könnyű használni. Nem mellesleg pedig még az ára is kedvező. Ha szeretnél beszerezni néhányat, látogass el valamelyik drogériába, vagy fedezd fel a SZEXSHOP.hu szexpatika termékkategóriájának darabjait!

Számos előnye ellenére mégis sokan ódzkodnak tőle, hiszen kényelmetlen, macerás és elveszi a felhőtlen szex élményét. Ezek azokban sokszor nem így vannak a valóságban. Nézzük most meg az óvszerrel kapcsolatos megcáfolandó hiedelmeket!

A kondommal kapcsolatos tévhitek

1. Az óvszer nem biztonságos

Rengetegen azért félnek az óvszer használatától, mert azt gondolják, lecsúszik vagy elszakad majd, és akkor máris nem véd megfelelően. Ha azonban óvatosan nyitod ki (nem sérted fel közben például a körmöddel), merev péniszre helyezed fel és az anyagához passzoló síkosítót használsz, nem adódhat probléma.

2. Rontja a szex minőségét

Gyakori kifogás az óvszerrel kapcsolatban, hogy vele nem lesz olyan jó a szex. Az való igaz, hogyha nem aggódtok a különböző betegségek vagy a teherbeesés veszélye miatt, az együttlétek sokkal fesztelenebbek, élvezetesebbek, felszabadultabbak lesznek. Ehhez azonban bizalom, sok-sok beszélgetés és egy, a védekezéssel kapcsolatban közösen kialakított álláspont szükséges. A legjobb, ha meg tudtok állapodni a védekezés módjában és együtt tesztek érte.

3. Egy helyett kettő

Az is előfordulhat, hogy a nagyobb biztonság vélelme következtében egy helyett rögtön két gumit húztok egymásra. Ez azonban többet árt, mint használ, ugyanis a két óvszer között létrejövő súrlódás mindkettő elszakadásához vezethet.

4. A méret a lényeg

Gyakori kifogás, hogy az óvszer úgysem illeszkedik a péniszre. Ez azonban nem igaz, hiszen ma már minden márka kínálatában több méret is felfedezhető. Fontos, hogy sikerüljön megtalálni a tökéletes darabot, hiszen sem a túl nagy, sem pedig a túl kicsi óvszer használata nem ajánlott.

5. Óvszer csak férfiak számára létezik

Ez bizony óriási tévedés, hiszen ma már kaphatóak hölgyeknek készült óvszerek is, amelyeket helyesen alkalmazva szinte észrevétlenek maradnak aktus közben. Az eszköz már órákkal az együttlét előtt behelyezhető, így a nőknél maradhat a védekezés irányítása, nem kell a partnerre hagyatkozni.

Az óvszer sokkal több előnnyel rendelkezik, mint hátránnyal. Könnyű használni, egyszerű beszerezni és rendkívül biztonságos is. A védekezés biztosításának kétségtelenül az egyik legjobb módja.