hirdetés

Az MLSZ pénzbírsággal sújtotta a DVTK mesterét, amiért neki merte rúgni a labdát a Fradi ecuadori játékosának. Azonban Horváth Ferenc járt így a legrosszabbul, mert míg Ramirez megúszta egy sárgával, és Szamosit felküldték a lelátóra a bírák, a diósgyőriek mesterének a zsebébe kell nyúlnia. Nem biztos, hogy igazságos volt így a döntés.

horvath-ramirezAz OTP Bank Liga 14. fordulójában a Diósgyőr a Ferencvárost látta vendégül. A találkozó 3-2-es zöld-fehér sikerrel zárult, mégsem erről marad emlékezetes.

 A második félidő elején Horváth Ferenc, a hazaiak mester labdával megrúgta a földön fekvő Cristian Ramirezt, aki visszarúgta azt, majd dulakodás alakult ki. Szabó Zsolt, a mérkőzés játékvezetője az ecuadori védőt sárga lappal büntette, Horváth segítőjét, Szamosi Tamást pedig felküldte a lelátóra.

 Azonban az MLSZ Fegyelmi Bizottsága úgy látta, a vezetőedzőnek is bűnhődnie kell.

A FEB Horváth Ferenc vezetőedzőt (Diósgyőr) az FTC elleni mérkőzésen tanúsított sportszakemberhez nem méltó magatartásáért (az ellenfél földön fekvő Cristian Ramirez lábához rúgta a labdát, majd miután az ellenfél játékosa felállt és felé közeledett, indulatosan ellökte magától a nevezett labdarúgót) 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi – írta az MLSZ.

Azt úgy tűnik, az illetékesek nem vették nagyon figyelembe, hogy Ramirez pedig teljes erővel megrúgta labdával szintén Horváth Ferencet. Azaz a büntetésnek vagy salamoninak kellett volna lennie, vagy épp semmilyennek, hisz Ramirez is agresszív viselkedést tanúsított, a felvételek alapján legalábbis úgy tűnik.