hirdetés

Kilencedjére rendezték meg a Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivált. Idén közel ezer embert vonzott a zánkai üdülőközpontba. A majális-hangulatú összejövetelen találtunk hasonmásokat , öt-hatéves rajongókat, és olyat is, aki több mint 300-szor látta már a Nincs kettő négy nélkül című filmet.

bud spencer fesztivál

Nem is találhattak volna jobb helyszínt az idén már kilencedik alkalommal megrendezett Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztiválnak, mint a zánkai Úttörővárost. Legfőképp praktikus okokból is a zánkai táborra esett a szervezők választása: a 2006-ban még csak 40-50 fős, baráti klubtalálkozónak indult esemény idén már 800 regisztrált látogatót vonzott, így a Velencei-tóról logikus lépés volt a balatoni presztízsugrás. Grecmajer László, az esemény főszervezője szerint a közönség növekedése annak köszönhető, hogy aki egyszer részt vesz a találkozón, az jövőre is bejelentkezik, sőt, még az ismerőseit is magával viszi.

Azt, hogy mennyire elkötelezett rajongók vesznek részt egy ilyen rendezvényen, mi sem mutatja jobban, hogy még a főszervezőt is le tudták győzni a versenyeken, pedig Grecmajer László négyéves kora óta több százszor látta az egyes filmeket – kedvencét, a Nincs kettő négy nélkült kábé háromszázszor. A háromnapos fesztivál során a Spencer-Hill-filmek történetéhez kapcsolódó versenyek (sör-virsli verseny, banánevő verseny, póker) mellett a rajongás mértékét is le lehet mérni. A hangfelismerő játékon például tíz másodperces bejátszásokból kellett kitalálni, hogy melyik film melyik jelenetéből való.