hirdetés

Hőség hőség hátán
2015-07-16 11:43

Újabb forróság. Négy megyére pedig másodfokú, narancsfigyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre, míg péntekre még magasabb szintű a veszélyjelzés.

Áron Blanka vár 3

Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyében a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat, így az OMSZ narancssárga figyelmeztetést adott ki ezekre a területekre.

Az előrejelzés szerint csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, de néhol záporeső, zivatar is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28-33 fok között alakul. Késő estére többnyire 21-27 fok közé hűl le a levegő.

Az UV-B sugárzás maximuma a nagyon erős szintet, akár 7,7-es értéket is elérheti. A napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni.

A jelenlegi figyelmeztetés szerint pénteken – különösen az ország nyugati felében – fokozódik a kánikula. Péntekre az egész országra legalább másodfokú, számos megyére, köztük a fővárosra pedig a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adott ki a tartós hőség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat.