hirdetés

Ma már egyszerűen, a tenyerünkben lévő okostelefonra letöltött alkalmazás segítségével vásárolhatunk parkoló- és tömegközlekedési jegyeket. Bár ez egyszerűbb, mint gondolnánk, még mindig újdonságnak számít, és nagyon kevesen választják ezt a lehetőséget. Pedig ma már rengeteg szolgáltatás elérhető egy mobiltelefonon: csekkbefizetés, filmet nézhetünk, kikapcsolódhatunk.

 

Mire van szükség ahhoz, hogy mobiltelefonon vásároljunk jegyet?

Az első lépés egy olyan alkalmazás beszerzése, amely lehetővé teszi a mobiljegyek vásárlását. Ilyen például a VoxPay mobilapplikáció, amely könnyen telepíthető az AppStore-ból vagy a Google Play áruházból. A letöltés és telepítés után a következő lépés a regisztráció. Háromféle regisztrációs lehetőség van: regisztrálhatunk az e-mail címünkkel, vagy bejelentkezhetünk a Facebook- vagy Google-fiókunkkal. Ha ez megtörtént, beléphetünk a felületre és máris használatba vehetjük a különböző szolgáltatásokat.

A megfelelő használathoz természetesen szükségünk lesz internetkapcsolatra és a fiókhoz kapcsolódó bankkártyára, de bármikor választhatjuk azt is, hogy feltöltjük az egyenleget, és azt használjuk. Ezekben az alkalmazásokban többféle szolgáltatást is találhatunk, így attól függően, hogy mit használunk, meg kell még adni az autónk rendszámát és a mobiltelefonszámunkat is.

A három fő szolgáltatás a parkolás, a tömegközlekedési mobiljegyek és az autópálya-matricák.

Integrált mobil közlekedési eszköz

A mobiljegyek segítségével konkrétan már bárhova utazhatunk. Mind távolság, mind helyközi és távolsági utazásra is nyugodtan használhatjuk őket. Ma már az összes szolgáltató fel van rá készítve, a jegyeket könnyedén érvényesíthetjük egy, a busz ajtajára vagy a vezetői fülkére ragasztott QR kód segítségével. Maga a jegy érvényességének az ellenőrzése is könnyedén megoldható, az ellenőrnek felmutatjuk az érvényesített jegyhez tartozó QR kódot, beolvassa és kész is vagyunk.

Konkrétan az egész országot bejárhatjuk a mobiltelefonunk segítségével, nem kell többet sorban állni és papírjegyekkel bajlódni. Mind városon belüli, mind távolsági közlekedésre a legjobb választás ma már a mobiljegy, ami környezetvédelmi és kényelmi szempontból is jó megoldásnak számít. Könnyedén átnézhetjük milyen jeggyel rendelkezünk még, ha kifogytunk a helyijárat-jegyekből, konkrétan másodpercek alatt pótolhatjuk őket.

Miért érdemes telefonos alkalmazást használni?

A hagyományos módszerekhez képest a telefonos alkalmazás sokkal gyorsabb. Nem kell a sorban állás miatt aggódni, és az egész folyamat sokkal gördülékenyebb. Például már előző este megvehetjük a szükséges tömegközlekedési jegyeket, és megtervezhetjük az egész utazást. Nem kell keresgélni, hogy hol lehet jegyet venni.

Mindig érdemes a legjobb és leghatékonyabb megoldást választani, beleértve az ilyen alkalmazásokat is.