hirdetés

Cateringre általában akkor gondolunk, amikor valamilyen rendezvényt szervezünk és profi szakemberek által elkészített, ízlésesen tálalt ételekre van szükség.

 

Ez ilyen formában meg is állja a helyét viszont a nagyobb események mellett a hosszabb meetingeken, céges reggeliken is kedveskedhetsz a csapatodnak ízletes péksüteményekkel, ínycsiklandó szendvicsekkel a forrón gőzölgő kávé mellett. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy milyen cateringszolgáltatásokkal teheted emlékezetessé a vállalati rendezvényeket.

Sport- vagy egészségnap

Számos kisebb és nagyobb hazai cég képviselteti magát a különböző futó- vagy kerékpáros versenyeken. Ösztönözd a csapatba való jelentkezést azzal, hogy a célba érkezés után catering fogadja a résztvevőket a teljesítményük, hozzáállásuk elismeréséül.

Ezen kívül szervezhettek egészségnapot, akár szűrővizsgálatokkal egybekötve. Rendezhettek házi foci- vagy kosárlabda-bajnokságot, de a sorversenyek is népszerűek. Ráadásul ezekbe lehet vicces dolgokat csempészni, ez oldja a “vérre menő verseny” hangulatot.

Ilyenkor a szokásos gyümölcslevek helyett vagy mellett helyet kaphatnak a smoothie-k, teljes kiőrlésű lisztből készült péksütemények, zöldséges fasírtok, nyers répa vagy zellerszár többféle mártogatóssal. A fő attrakció lehet egy egészséges alapanyagokból összeállított akár “mindenmentes” torta.

Búcsú egy kollégától

Egy tapasztalt munkatárs leköszönését ha céges szinten nem is, de a közvetlen kollégák megünneplik. Az elismerő szavak és a búcsúajándék tökéletes kiegészítője a cateringszolgáltatás.

Figyelve az ünnepelt esetleges érzékenységeit (tej, glutén), vagy betegségeit (pl. cukorbetegség) kell összeállítani a rendelést. Ha egy rövid állófogadásban gondolkodsz, megfelelőek lehetnek a one-bite típusú falatok, amik lényegében egy harapással elfogyaszthatók. A torta vagy süti az ilyen jellegű összejövetelre is dukál.

Karácsonyi party

A karácsonyi parti egy időben nagyon népszerű volt. Az utóbbi években viszont egyre kevesebb cég rendez ilyen bulit a dolgozóinak. Az adventi időszak zsúfolt és feszült mindenki számára. A munkavállalóidnak is, hiszen nem csak a saját életüket kell megoldaniuk, hanem a stresszes ügyfeleket is jól kell kezelniük.

Az év végi hajrá közben vagy után viszont mindenkire ráfér a kikapcsolódás, ezért ha teheted, köszönd meg nekik ilyen formában (is) az egész évi munkájukat. Arról nem beszélve, hogy a parti garantáltan téma lesz hosszú hónapokig a folyosókon.

Választhatsz tematikát, ami megadja az öltözék, dekoráció esetleg az ételek stílusát. Ide mindenképpen szükséged lesz meleg főételre, sőt, ha igazán kiteszel magadért akkor többfélét is rendelsz. Lehet leves, abból is minimum két különböző fajta. A hidegtállal nem lehet mellélőni, hisz sokan szeretik. Gondolj azokra is, akik húsmentesen étkeznek, így biztosan mindenki számára emlékezetes marad a vacsora.