hirdetés

A promóciós termékek sosem fognak kimenni a divatból. Egy olyan marketingeszközről beszélünk, ami már több évtizede jelen van a piacon. Ma már több ezer termék közül lehet válogatni, amelyeket kivétel nélkül el lehet látni saját megjelenéssel, logóval és arculattal. De mégis mire van szükség a rendeléshez?

Nem szabad elkapkodni a folyamatot

Ez is egyfajta kampány, ami több lépésből áll. Természetesen az első maga a tervezés, ahol meghatározzuk a célt, a célközönséget és magukat az ajándékokat. Ebben nagy segítséget jelenthet a Zefi Reklámajándék írószerek, irodaszerek kínálata, ahol mindent megtalálhatunk, amire egy irodának, cégnek szüksége lehet a mindennapos működés során. 

Az első lépés minden esetben az, hogy meghatározzuk a célközönséget. Ez lehet a meglévő és potenciális ügyfelek, a munkavállalók és az üzleti partnerek is. Fontos, hogyha például a vevőket választjuk, akkor azon belül is érdemes szűkíteni. 

Gyerekeket célozzuk elsősorban? Csak a felnőtt férfiakat? Erre mind választ kell adni. A következő terület kiválasztani a célt, hogy mit akarunk elérni az ajándékokkal. Kifejezni a hálánkat a hűségért? Új vevőket bevonzani? 

A harmadik lépés meghatározni azt, hogy mégis milyen keretek között akarjuk átadni az ajándékokat. A boltban osztogatni? Egy céges családi napon? Jótékonysági esemény? Egy szakmai rendezvényen?

Ha mindennel megvagyunk, csak akkor érdemes áttérni az eszközök és kiegészítők kérdéskörére, avagy mégis mi kerüljön a csomagba? Egy terméket akarunk adni, többet, vagy egy egész ajándékcsomagot szeretnénk összeállítani? Mi alapján kell kiválasztani az ideális ajándékot?

Az ideális promóciós termék kiválasztása

A választás egyáltalán nem egyszerű, de van pár szempont, amit ha követünk, egyszerűbb lesz a dolgunk. Ilyen például az, hogy mindenképpen olyan eszköz legyen az alap, ami valóban hasznos és lehet használni a mindennapokban. Érdemes elkerülni azokat a termékeket, amelyek szinte azonnal egy szekrény mélyén vagy egyenesen a kukában fogja végezni, amint átadtuk.

A toll és a notesz ezért számít népszerűnek, mivel minden egyes otthonban fogyóeszköznek számítanak. Ha egy igazán különleges tollat adunk át, azzal szinte garantált a sikerünk.

A minőségről sem szabad megfeledkezni

Fontos, hogy olyan ajándékot válasszunk, ami nem egyszer használatos vagy nagyon egyszerűen eltörik. Ezek a termékek is ugyanúgy a céget képviselik. Ha rossz a minősége, azzal a többi termékről, szolgáltatásról is hasonló lesz a vélemény az ügyfelek körében. Ezért is fontos alaposan megtervezni a promóciós kampányt, mivel a kapkodás azonnal meg fog látszódni az eredményen, és könnyen visszafelé sülhet el az egész folyamat.

Szerencsére ma már több ezer terméket el tudunk látni saját arculattal, megjelenéssel és logóval. Ezzel minden cég megtalálhatja a tevékenységéhez illeszkedő darabokat.