hirdetés

Négy vidéki társulat, a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz összefogásában rendezik meg szombaton az idei cirkuszok éjszakáját Szombathely mellett három Balaton-parti városban.

elefántok

A balatonlellei Napfény strand látogatói a Magyar Nemzeti Cirkusz öt afrikai elefántjának fürdőzését nézhetik meg a Balatonban – közölte Richter József igazgató. Mint azt az igazgató írja, Balatonlellén a júliusi elefántfürdetésnek hagyománya van, idén már negyedik alkalommal sétál le a partra Mambo, Betty, Nanda, Kimba és Tonga a tó partjára, ahol a fürdés előtt az érdeklődők akár az állatok hátára is felülhetnek.

Az elefántfürdetéssel veszi kezdetét a Cirkuszok éjszakája rendezvénysorozat, amelynek keretében este a Richter Nemzetközi Cirkuszfesztivál műsorát extra produkciókkal kibővítve láthatja a közönség a cirkuszi sátorban. A Richter Flórián Cirkusz Zamárdiba várja közönségét, ahol a kibővített műsor mellett arcfestéssel, ugrálóvárakkal, állatsimogatóval és cirkuszi kellékbemutatóval készülnek a vendégeknek egészen éjfélig. A manézsban mások mellett fellép vendégként Pintér Tibor, a Rippel fivérek, Szandra, az elefánt, de egy ágyúból kilőtt ember is színesíti az este programját.

Siófokon az Exit Cirkusz vendégművészekkel és a Donnert utazó vidámparkkal várja közönségét. Fellépnek extrém tűzzsonglőrök, lesz hastáncos produkció. A gyerekek találkozhatnak kedvenc mesehőseikkel, a Minyonokkal és Spongya Bobbal is, Nikoló bohóc pedig lufihajtogatással és arcfestéssel készül. Szombathelyen az Eötvös Cirkusz Időutazó című előadása mellett a társulat állatkertjének látogatásával, ingyenes pónilovaglással és a Tatai Tálentum artistaiskola növendékeinek bemutatójával készül az estére, de ezen a helyszínen is be lehet majd lesni a kulisszák mögé, és az artistaiskola vezetőjének segítségével bárki kipróbálhatja a cirkuszi kellékeket.