hirdetés

A Remény mentőakciója a kolumbiai hadseregnek negyven nap után sikerrel, örömmel végeződött. Senki nem gondolta volna, hogy ennyi ideig életben maradnak a zöld pokolban azok a gyerekek, akinek a repülője lezuhant a dzsungelbe az Amazonasnál.

 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, május 1-én egy kirepülő zuhant le az Amazonas fölött. A járműben a pilóta utazott egy bennszülött idegenvezetővel, valamint Magdalena Mucutui Valencia négy gyermekével. A felnőttek mind meghaltak a zuhanás következtében, a gyerekek holttestét azonban nem találták meg. Sőt az elszórt és megtalált tárgyak alapján a kutatók és a hadsereg speciális alakulatai azt feltételezték, hogy a kicsik túlélték a zuhanást, és valahol az esőerdőben rejtőzködnek.

A kutató katonák ugyanis találtak cumit, pelenkát az őserdőben.

A keresés hosszas volt és reménytelennek tűnt. A fák akár 40 méter magasra is megnőnek, sűrűn helyezkednek, a dzsungelben sötét van és sok mérgező csúszómászó leselkedik. Azaz nehéz itt bármit is megtalálni. Azonban a hadsreg nem adta fel, mert tudták a gyerekek képesek túlélni az őserdőt, hisz egy környékbeli törzsből származnak.

Nem gondolták, hogy élve találják meg őket. A gyerekek csupán egy-, négy-, kilenc- és tizenhárom évesek, esélyük a túlélésre kicsi. Kész csoda volt tehát, hogy a Remény hadművelet életben találta meg a gyerekeket, akik 40 napig bujkáltak az erdőben.

Kolumbia elnöke ünnepnapnak nevezte a megtalálás napját, a gyerekek édesapa pedig fel sem fogja a csodát és a kutatásban lévő katonáknak őrökre hálás.

Az ápolónők elmondása szerint a gyerekek kórosan lefogytak, éheztek, kiszáradtak, a bőrük pedig tele volt csípésekkel. Mindazonáltal mindenki bízik abban, hogy teljes mértékben felépülnek, és elfelejtik a zöld pokolban tett 40 napos expedíciójukat.

A Remény mentő akció ékes példája az összefogásnak.