hirdetés

Bele is halhatott volna a drogcsempészetbe az a brazil férfi, aki egy kilogramm kokaint akart Magyarországra hozni a gyomrában. A drogfutár lebukott, szerencséjére, mert így az életét tulajdonképpen megmentették, hisz ha a kapszulák nem jönnek ki, akkor a nagy mennyiségű kokain gyilkolt volna. 

kokain fogás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ellenőriztek egy Zürichen keresztül Sao Paulóból érkező 35 éves brazil állampolgárt, aki a zöldfolyosón lépett be, tehát nem jelentett be semmilyen árut. Azonban  Latin Amerikából jött, és ez már eleve gyanús ilyenkor a nyomozóknak. A férfi zavartan is viselkedett, a vámosok megállították, és a csomagjait, valamint ruházatát is átvizsgálták. A vámvizsgálatkor a férfi nagyon izzadt és remegett, ezért a pénzügyőrök feltételezték, hogy kábítószernyelővel van dolguk.

A brazil futár készséges volt, elmondta, hogy száz, kokainnal teli kapszulát nyelt le. A pénzügyőrök kórházba szállították a férfit, ahol a röntgenvizsgálat alátámasztotta az általa elmondottakat.

A 36 éves férfit a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Az összesen egy kilogramm nagy tisztaságú kábítószerből közel háromezer adag kokaint tudtak volna a piacra dobni, aminek az értéke 60 millió forint.