hirdetés

Súlyos agyvérzés, több életmentő műtét és kórházban töltött 38 hónap után Lerch István végre hazatérhetett otthonába. A V’ Moto-Rock egykori billentyűse, legendás slágerek sokaságának szerzője vasakarattal küzdött, de megérte!

 

Három év elteltével, párja, Enikő támogatásával otthoni környezetben lábadozhat tovább. Sokan nem hitték, hogy sikerül a két életmentő- és egy korrekciós koponyaműtétután talpra állítani a legendás zenészt. Párját fel is készítették arra az orvosok, hogy ha életben is marad István, nem valószínű, hogy valaha is képes lesz az önálló életre, de Lerch mindenkire rácáfolt: már otthon gyógyul .

Egyelőre keveset beszél, néhány perc után elfárad, de legközelebbi barátaival már beszélhet, igaz, egyelőre csak telefonon, látogatni még nem szabad az influenzajárvány miatt, nehogy egy fertőzés visszavesse a nehezen elért eredményt.

Hónapokig az is kétséges volt, hogy életben marad-e egyáltalán, szondával etették és csak feküdt bénán, de belül küzdött, élni akart. Potyogtak a könnyeink a boldogságtól, amikor hazaértünk. Végig kellett tolni Istvánt a szobákon, akár egy múzeumi tárlatvezetésen, ragyogott az arca, mindent látni akart. Végre megint itthon lehetünk ketten, ahogy régen – mesélte a Blikknek a zenész felesége, Enikő.