hirdetés

Meglepték Hamilton. A Mercedes versenyzője meghatódva vette át Mick Schumachertől édesapja, Michael Schumacher egyik volt bukósisakját, miután megszerezte 91. futamgyőzelmét, ezzel beállította a hétszeres világbajnok győzelmi rekordját.

 

Az Eifel Nagydíjon Lewis Hamilton utolérte Michael Schumacher gőzelmeinek számát, miután a 2. helyről rajtolva megnyerte a nürburgringi futamot. A versenyt követő interjúk során Mick Schumacher odament hozzá, és átadta neki édesapja egyik mercedeses sisakját.

Nem is tudom, mit mondjak – mondta Hamilton, miután átvette a legenda sisakját.

Amikor úgy nősz fel, hogy nézel valakit, tulajdonképpen példaképnek tartod azért, hogy milyen versenyző, és azért, hogy mire képes évről évre, versenyről versenyre, hétről hétre a csapatával… Emlékszem, amikor a Grand Prix 2 nevű játékkal játszottam, én voltam Michael. Nem hiszem, hogy bárki, különösen én nem gondoltam volna, hogy rekordok szempontjából valahol Michael közelében leszek.Ez egy hihetetlen nagy megtiszteltetés, és időbe fog telni, mire hozzászokok. Őszintén szólva csak akkor tudatosult bennem, amikor beértem a bokszutcába, előtte nem is gondoltam erre, amikor átszeltem a célvonalat.-mondta Hamilton.

Hamilton természetesen köszönetet mondott csapatának, a Mercedesnek is a sikerekért.

Nem tudtam volna ezt véghezvinni ez a hihetetlen csapat nélkül, akik mögöttem állnak, és mindent beleadnak. Hatalmas köszönet és óriási tiszteletem Michaelnek.-folytatta a címvédő.

( tl )