hirdetés

Az egész országban éjjel is nyitott kapukkal várják az érdeklődőket az állatkertek, ugyanis nagyjából két hét múlva, augusztus 28-án tartják az Állatkertek éjszakáját.

Tizenkét bemutatóhely készül éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal a pest környéki állatkerteken kívül Debrecenben, Győrött, Kecskeméten, Pécsett, Miskolcon, Poroszlón, Szegeden is részt lehet venni állati éjszakai túrákon.

A rendezvényhez csatlakozott létesítmények:  a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a budapesti Tropicarium (Campona), Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a belvárosi Akvárium-Terrárium a Planetáriummal közösen, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, valamint Veszprémben a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A legtöbb helyen a programok este 7-től éjfélig tartanak majd. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépőjegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált jegyeket is kínálnak – közölték a szervezők.

Az Állatkertek éjszakáját 2012-ben rendezték meg először, akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket.

(Esti Újság/MTI)