hirdetés

Nagy a baj a pécsi önkormányzati közlekedési cégnél. A sofőrök már éhségsztrájkra is készek. A főként kínai állami háttértulajdonú PK Busztól erővel átvett városi közlekedési cég körül van baj bőven, úgy tűnik, hisz régen sosem volt sztrájk, a magánkézben lévő PK mindig mindent megtett a sofőrök érdekében. A Tüke Busz néven futó új közlekedési cég azonban először  nulla forint béremelést ígért. Aztán egy icike-picikével többet.

tüke busz

Hofekker Ferenc, a sofőrök szakszervezetének  elnöke jelezte, hogy  már többször tárgyaltak a városi céggel a béremelésről. Az elnök elmondta a Bama.hu-nak, hogy az első ajánlat az volt, hogy érjék be nulla forint béremeléssel. A napokban zajlott újabb tárgyalások során a cég már engedményt tett, ami két százalék béremelést jelentett, de azt is üzemanyag-térítésben fizették volna meg a sofőröknek, ezt azonban nem fogadták el.

A Tüke Busznál, a PK Busz utódjánál, amit erővel vett el a pécsi városi önkormányzat, mintegy háromszázötven sofőr dolgozik, mintegy háromszázhúszan aláírták, hogy hajlandók sztrájkolni, több mint száznyolcvanan pedig, hogy éhségsztrájkra is készek. Utóbbival kapcsolatban nyomatékosan leszögezte, hogy ezt csakis úgy teszik, hogy nem fogják veszélyeztetni az utasok életét.

Kerestük a Tüke Busz sajtóosztályát, azonban a telefon valamiért nem működik, e-mailben pedig nem reagáltak.

(Fotó: illusztráció)