hirdetés

Gyömrőn megint van áram
2016-11-05 20:57

Visszakapcsolták az áramot azokba a gyömrői lakásokba szombat délután, amelyekben egy megrongált gázvezeték közelében lévő transzformátor kiiktatása miatt szünetelt a szolgáltatás. A gázvezeték helyreállításán még dolgoznak – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője kora este az MTI-vel.
munkagep-markolo-illusztracioSzombat reggel egy munkagép vágott bele a gyömrői Táncsics Mihály utcában futó gázvezetékbe, a főnyomócsőből kiáramló gáz miatt lezárták a környéket és húsz embert biztonságos helyre kísértek.

A közelben lévő transzformátort le kellett választani az elektromos rendszerről a még mindig szivárgó gáz miatt, az intézkedés következtében 257 lakásban nem volt áram – mondta Csámpai Attila katasztrófavédelmi szóvivő.
Kora délután megszüntették a gázömlést, illetve újra rendszerbe állították a transzformátort, ezután visszakapcsolták a lakásokba az áramot, és a családokat is visszaengedték otthonaikba.

A gázszolgáltató szakemberei még dolgoznak a vezetékhiba elhárításán, az érintett 105 fogyasztónak estére ígérték, hogy ismét lesz gáz az ingatlanjaikban – mondta a szóvivő.