hirdetés

Gyilkolt az olajsütő
2019-09-09 22:27

Egyelőre nem tudni, mitől robbant fel az olajsütő,  ami egy ember életét kioltotta. A rendőrök nem zárják ki, hogy műszaki hiba okozta a főzőfesztiváli drámát.

 

Felrobbant egy olajsütő egy németországi főzőfesztiválon a hétvégén, a balesetben 15-en sérültek meg, egy 67 éves nő közülük hétfőn belehalt a sérüléseibe egy dortmundi klinikán.

A helyi rendőrség azt közölte, egy másik sérült súlyos állapotban fekszik a kórházban, négy sebesült pedig hétfő reggel még életveszélyes állapotban volt, de mostanra stabilizálódtak. A kórházban fekvők súlyos égési sérüléseket szenvedtek, egyikük szívrohamot kapott.

A robbanás Freudenberg-Alchen kisvárosban történt vasárnap, ahol egy hatalmas lángsugár lövellt ki az egyik gázüzemű sütőedényből. A lángok oldalra terjedtek, így sérültek meg a közelben állók.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a lángokat és a robbanást. A nyomozók kizárták annak a lehetőségét, hogy a zsír kapott lángra hirtelen, valamint azt is, hogy gázszivárgás történt. Ehelyett a rendőrség azt vizsgálja, hogy műszaki hibája volt-e az eszköznek, vagy valaki nem megfelelően használta. A rendőrség szóvivője azt mondta, egyszerű krumpli sült kis mennyiségű zsírban, semmit sem sütöttek bő zsiradékban.

A robbanás idejében mintegy százan tartózkodtak a fesztiválon.