hirdetés

Bébiételt mérgez egy ámokfutó Németországban. A férfi 10 millió eurónyi váltságdíjat kér, hogy befejezze rémtettét és, hogy a mérgezett ételeket eltüntesse a polcokról.

bébimérgesKonstanzban.10 millió eurót (több, mint 3 milliárd forintot) követel, azzal fenyegetőzik, hogy ha nem kapja meg, folytatja a mérgezést.

A körübelül 50 éves elkövető elkapásának érdekében a rendőrség egy 220 fős csapatot állított fel, és egy forrodrótot is létrehoztak, amelyen a lakosság segítségét várják. Eddig 650 hívás érkezett – írta a Bild.

Ezek közül voltak olyanok is, amely tényleges segítséget jelentettek.

Az elkövetőt nemzetközileg keresik, főleg Svájcban és Ausztriában kutatnak utánna még, ugyanis a három ország hármashatáránál, a Boden-tónál melletti Friedrichshafennél találtak először – még szeptember közepén – egy injekciós tűvel megmérgezett öt üveg bébiételt.

A férfiről először csütörtökön közöltek képeket, amiket egy biztonsági kamera készített az egyik üzletben.

A rendőrség jelenleg azt feltételezi, hogy az összes mérgezett üveget megtalálta, de attól tart, hogy továbbiakat mérgezhet meg a férfi – mondta a rendőrség szóvivője péntek reggel a ZDF reggeli műsorában.

A férfi fenyegetése azonban nem csak a bébitápokra terjed ki, 20 különböző élelmiszer megmérgezését helyezte kilátásba. Szeptember 16-án küldött el egy e-mailt az Aldinak, a Rossmannak, a Lidlnek, a dm-nek, a Müllernek, az Edekának, a Normának és a Rewe-nek, valamint a fogyasztóvédelemnek és a rendőrségnek is továbbította üzenetét.

A bébiételekbe etilénglikolt fecskendezett, amely egy színtelen, extrém mérgező folyadék. Egy felnőttnek 30 milliliter már veszélyezteti az egészségét, a csecsemőknek ennyi már halálos lehet. Fagyálló folyadékként használják egyébként.