hirdetés

Guiness-rekordot döntött a 86 éves orosz Angela Vorobjeva. A nagymama nemcsak az utazás megszállottja, hanem ő lett a legidősebb ember, aki megmászta a Kilimandzsárót.

angela vorobjov

Már a második nap annyira fájt a füle, hogy beszélni sem tudott. A túra végéig csak suttogni tudott, ráadásul a fülfájás evés közben még elviselhetetlenebb volt, így csak teát tudott kortyol egy kevés mézzel. Végül ennyi is elég volt ahhoz, hogy megmássza az 5893 méter magas Kilimandzsárót az afrikai Tanzániában. A hegy tetején pedig táncra perdült.

Az RT.com videóján látszik, hogyan táncolt Angela Vorobjeva a túravezetőkkel.

Saját elmondása szerint az általános iskola második osztálya óta imádja az utazást. Akkor olvasott egy könyvet, és annyira tetszett neki, hogy a helyi könyvtár minden utazással kapcsolatos könyvét elolvasta a következő években. Férjével rengeteget utaztak, de Angela 15 évig sehova nem ment a férfi halála után. 2006-ban lánya vette rá, hogy ketten induljanak útnak, és végül Tunéziába mentek. Angela és lánya azóta is folyamatosan utaznak – írja az RT.com.

Általában két évig spórolnak egy útra, és minden megtakarításukat erre a hobbira költik. Azóta jártak a Jóreménység fokánál, a Fidzsi-szigeteken, Ausztráliában és legutóbb októberben Tanzániában is. A történethez hozzátartozik, hogy a legidősebb férfi 85 éves volt, ő 2014-ben mászta meg a hegyet.