hirdetés

Nem tudni milyen betegség okozta közel 500 kecskeméti diák megbetegedését. Ami csak azért baj, mert ez csak két tenpntézmnyt érint. Úgy tudni a tanulók a hét elején dőltek ki és van aki kórházba is került. Azt nem tudni más iskolákat is érinti-e a fura kórság, amit már a járási népegészségügyitek is vizsgálnak.

 

Drasztikusan megugrott állítólag a hét eleje óta a megbetegedések száma az Arany János és a Lánchíd Utcai általános iskolákban. Az eseteket már vizsgálja a Kecskeméti Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya. Meg nem erősített információk szerint a két intézményben összesen közel félezer gyermek betegedett meg. Volt, aki kórházba is került.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen betegségről van szó a két kecskeméti iskolában, ami tizedeli a diákokat és már közel ezer tanuló lett beteg.

A hiros.hu kereste az ügyben a Kecskeméti Tankerületi Központot, mely azt megerősítette, hogy a megbetegedések száma hétfőtől a két intézményben drasztikusan megugrott. Bár arra nem adtak választ, hogy pontosan hány gyermek érintett az ügyben, azt közölte a tankerület, hogy „az intézmények vezetői az eljárásrendnek megfelelően értesítették az iskolai védőnőt és az iskolaorvost. A hiányzók magas létszáma miatt a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya megkezdte az ügy kivizsgálását, ami jelenleg is tart.”

A hivatal azt közölte, hogy „január 30-án érkezett bejelentés a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatalhoz, miszerint két kecskeméti nevelési-oktatási intézményben jelentős számú gyermek hiányzik. A hivatal a jelzések napján megkezdte a járványügyi kivizsgálást, mely során a szakmai szempontok szerint kiválasztott beteg gyermekek szüleivel, az intézményekben alkalmazottként dolgozó beteg személyekkel történt kapcsolatfelvétel, ezen kívül légúti minták és székletminták levétele történt.”

Azt, hogy milyen betegségről van szó ami lecsapott a diákokra, azt egyelőre nem lehet tudni. Mint írták, jelenleg folyamatban vannak a vizsgálatok, felső légúti megbetegedés és bélrendszeri jellegű fertőzés is valószínűsíthető.

Bízzunk benne több diákot nem veszélyeztet ez a fura betegség.