hirdetés

Vannak emberek, akik súlyos betegség diagnózisával fordulnak coach-hoz, alternatív megoldásokhoz. Majd amikor a szakember rávezeti az egyént, hogy mennyi lehetősége is van változtatni és a gyógyulás útjára lépni, mégsem történik meg a lépés a változás felé.

 

A betegségünk bennünket szolgál

 

El kell engedni azt a hitrendszert, hogy bizonyos képességeket vagy akár erényeket fejleszthetünk a különféle betegségeken keresztül. Mi történik, ha ezt mégsem teszi meg, aki beteg? Sajnos akkor a gyógyulás esélye teljes apátiát, közönyt, akár ellenállást válthat ki az adott személyből. 

 

Választhatjuk a gyógyulást

 

A változtatás képessége sok esetben azért is ütközik falakba, mert el kell engedni olyan dolgokat, melyek a komfortzónánkhoz tartoznak. Ez pedig néha rémisztő. A változás lehetősége magában hordoz olyan lehetséges jövőbeni módosulásokat is, ami miatt inkább megtorpan az illető.

 

Sokszor mondják – és ez így is van -, azon lehet segíteni, aki maga is hagyja. Belülről, őszintén és tisztán akarni kell a gyógyulást, és tudnunk kell, hogy ez esetben be fog következni a pozitív változás! Persze fel lehet tenni a kérdést, hogy ha ez ilyen egyszerű, hogyhogy nem szeretne mindenki a gyógyulás útjára lépni? Szeretne. De sajnos az ellenállások a legtöbb esetben nem tudatosak, hanem tudat alól fakadnak.

 

A gyermekek gyógyulása

 

Egy szülő mindent, de mindent megtesz, ha gyermeke gyógyulásáról van szó. És vajon tényleg így van? Tudatosan persze, mindenkinek ez a célja. Azonban a gyermekek betegsége a legtöbb esetben az édesanya problémájából következik, és pont, hogy az anya, akinek feladata van dolgozni magán és változtatni. Ez viszont szintén ellenállásba szokott ütközni. Amikor hitrendszert kell feladni, néha még el sem gondolkodik rajta a személy, hogy megtegye-e, csak kijelenti, hogy azt nem. Ez nagy hiba. 

 

Az önismeret szerepe a gyógyulásban

 

Miért van akkora szerepe az önismeretnek? Mert akkor, ha pontosan tisztában vagyunk magunkkal, felismerjük a nehéz helyzetek esetén is a belső játszmákat, melyeket akár tudat alatt folytatunk. Ha szeretnénk a változás útjára lépni, ajánlott Kiss Henriett terapeuta oldalán böngészni, és az önismereti képzésekbe belemélyedni, mert így képesek leszünk a kifogáskeresést is rögtön felismerni és tudatosan tenni ellene, mert pontosan tudjuk, hogy ezeket is csak a játszmáink generálják. A gyógyulás lehetőségére ezer kifogást is tudunk találni, de aki helyes önismereti szinten van, nem mond nemet a szükséges változásnak. 

 

Betegség más szemszögből

 

Megosztó téma ilyen módon tekinteni a betegségekre, és számos emberben merülnek fel kétségek ezzel a témával kapcsolatban. Azonban, ha gondolatébresztőként tud szolgálni a cikk, és bizonyos helyzeteket, szituációkat képes valaki erről az oldalról megvizsgálni, az jó útra terelhet a kérdésben bennünket. Ha már érzelmeket vált ki valakiből ez az elgondolás, akkor az már első lépésnek is tekinthető.