hirdetés

Fókuszban a hajformázás
2021-02-17 16:33

Undercut, pompadour, quiff, comb over, crop – csak néhány stílus, amihez nem elég a fodrász, otthoni hajformázásra is szükség van. A fésűtől nem lesz tartása a modern vágástechnikával készült frizuráknak, így a férfiaknak is muszáj megismerkedniük a hajformázás alapdarabjaival. A hölgyeknek nem idegen a maszkhasználat, tudják, hogy nemcsak az arcuk, a hajuk is hálás érte.

 

A férfiaknál egyelőre szűkebb a paletta, kevesebb gyártó is van a piacon. Az viszont biztos, hogy amennyiben stílusról beszélünk, az olaszok biztosan eszünkbe jutnak. Az olasz férfi gyakorlatilag stílusikon, legyen szó a márkaboltok eladóiról vagy az idősödő úrról, aki esténként egy pohár bor vagy Campari mellett tökéletes zakóban, nyírt szakállal cseveg egy vendéglő teraszán.

A #Barba Italiana márka például ezt az életérzést testesíti meg. A főként szőlőmagolajat tartalmazó, paraffin-, GMO-, SLS-, SLES-mentes, szilikonszármazékoktól tartózkodó termékei nemcsak stabil tartást biztosítanak a hajnak, hanem táplálják is.

Elvis, Travolta, James Dean

Három ikon. Mi a közös bennük? A pompadour frizura! Ugye, megvan a kép, amint Elvis a színpadon áll? James Dean félszeg mosolya? Travolta affektálása, majd az ikonikus hajsimító mozdulata? Na most, ezek a képek nem lennének, ha nincs egy jó fodrász – és jó néhány hajformázó anyag.

Ezek a férfiak egészségesnek, élettel telinek tűntek fénykorukban, amihez nagyban hozzájárult az egyéni stílusuk. A stílusjegyek között a haj védjegynek számított. A haj árulkodik egészségi állapotunkról, a szerepről, amit képviselünk az adott időpontban. Hitelesnek maradni egészséges fejbőrrel és hajszerkezettel lehet. Hiszen a korpa a zakó vállán nemcsak azt tudatja, hogy bajban a fejbőr, hanem azt is, hogy a figyelem nem terjed ki mindenre.

Hajformázás modern termékekkel

A hajformázás előszobája a hajápolás, mert a tiszta és egészséges hajat egyszerűbb formázni. Az első lépéshez, a tisztításhoz több sampon is rendelkezésre áll, azonban itt is figyelembe kell venni az egyedi igényeket. A férfiaknak szánt samponok a tisztító hatásuk mellett gyakran kondicionálnak is. Vitalizálják a fejbőrt és a hajszálakat.

Mindezek után jöhetnek a hajformázók. A zselé talán az első termék, amivel még kamaszkorban találkoznak a fiatalemberek és végigkíséri őket a felnőtté válás útján. A jó minőségű termékek nem hagynak maradványt a hajban, nem szárítják ki a hajszálakat. Erős tartást biztosítanak.

A pasztákból mostanában a matt változatot használják, hogy a természetellenes csillogást ne kelljen együtt hordani az öltönnyel. A matt paszta erősen fixál, mégis természetes hatást kelt, megőrzi a haj saját fényét. Ha mégis fényre van szükség, akkor a brillant jöhet számításba, amely ugyanúgy erős tartást biztosít, de több fényt ad a hajnak.

Választék van, így mindenki eldöntheti, mit szeretne képviselni a küllemével. Az biztos, hogy megoldást bárki talál.