hirdetés

Ritkán látható brutalitás helyszíne volt szombaton a tarnamérai pálya. Volt itt kérem fojtogatás, bíró verés és szökés is, akár egy akciófilmben. Nos az eset jól mutatja a magyar foci valós helyzetét.

 

 

focibírókNem túlzás azt állítani, hogy a megyei II. osztály 2. fordulójában lejátszott Vámosgyörk elleni mérkőzés 78. percében, 2–1-es hazai vezetésnél elszabadult a pokol a játéktéren.

 

A kiváltó okot azt jelentette, hogy a hazaiak védője, B. Balázs becsúszva szerelni próbálta a vendégek játékosát, E. Mihályt. Ez nem sikerült, így a játékvezető, szabadrúgást ítélt. Miközben azonban B. Balázs fel akart állni, E. Mihály hátulról elkapta a nyakát és fojtogatni kezdte. Ezt a cselekvést a sípmester többszöri felszólítására sem hagyta abba, mi több, a bíró feszítette le a fojtogató kezét a sértett nyakáról, aki nehezen kapott levegőt, sőt vért köpött.

E. Mihály ámokfutása azonban csak ezután kezdődött igazán. Arcon csapta a játékvezetőt, majd megütötte az időközben a pályára érkező főrendezőt. A tombolást menekülés követte E. Mihály részéről, akit hiába próbáltak elkapni, a játékos átugrott a sportlétesítményt határoló vadhálón, és csak percek múlva sikerült rávenni arra, hogy vonuljon be az öltözőépületbe.

 

A szintén rendezőként ténykedő B. Zsoltot a játéktéren és azon kívül egy másik györki játékos, E. Krisztián ütötte meg. A csetepaté végeztével a játékvezető három piros lapos figyelmeztetést könyvelt el: B. Balázs, E. Mihály és E. Krisztián neve került a kiállottak közé. A bíró ezt követően félbeszakította a mérkőzést.

 

Az értesített rendőrök akkor már a helyszínre vonultak, a szintén kiérkező mentő pedig kórházba szállította B. Balázs, aki az orvosi vélemény szerint rosszabbul is járhatott volna, ha megpróbálja magát kiszabadítani.