hirdetés

Transznemű nyerte meg a világ legnépszerűbb televíziós modellversenyének, a Topmodell leszek! hollandiai verzióját. A 20 éves Loiza Lamers Lucasként látta meg a napvilágot, a verseny előtt 2 évvel esett át nemátalakító műtéten.

holand next top model 2

Sem a jelentkezés során, és a verseny alatt sem fedte fel titkát Loisa, több epizód után kezdett elterjedni a pletyka, ami vallomásra késztette a tehetséges modelljelöltet.

Hollandiában a RTL 5 producerei, de még a nyilvánosság is megértéssel fogadta a hírt, Loiza kizárólag pozitív visszajelzést kapott, így ez egyáltalán nem rontotta esélyeit. Hétfőn őt választották meg Hollandia új topmodelljének, amivel elnyerte az 50 ezer eurós fődíjat és éves szerződést egy modellügynökségtől. Lamers szeretne ebben a szakmában befutni, később talán elvégzi a műsor miatt elhalasztott fodrászképzőt.

Nem ez az első eset, hogy transznemű indul a versenyen: a német Topmodell leszek!-ben is volt egy 25 éves résztvevő, aki korábban szintén nemátalakító műtétet végeztetett magán, bár ő már a show kezdeti szakaszában kiesett.