hirdetés

Ferenc pápa szerint a melegeknek is joguk van családot alapítani. A Vatikán első embere minderről egy dokumentumfilmben beszélt. Érdekes, hogy a keresztény nemzeti kormányunk, vagy épp a katolikus egyházunk vezetői a katolikus egyházfő Ferenc pápa véleményére nem igazán ad.

 

Ferenc pápa egy dokumentumfilmben felszólalt az azonos neműeket támogató polgárjogi mozgalmak mellett, mondván: a melegeknek is joguk van családban élni – adja hírül a Deutsche Welle.

A homoszexuális embereknek biztosítani kell a jogot, hogy családban éljenek. Ők is Isten gyermekei. Emiatt senkit sem szabad kiközösíteni vagy szenvedésre ítélni. Szükség van törvényekre a bejegyzett élettársi kapcsolatokról ahhoz, hogy jogilag védve lehessenek – jelentette ki az egyházfő.

Magyarországon nemrég olyan törvényeket hoztak, hogy egy  homoszexuális pár nem igazán fog tudni örökbe fogadni árva, intézetis gyereket sem. Azaz a családhoz való joguk egyenlő lett a nullával.

A pápa korábban Buenos Aires püspökeként a melegházasságot ellenezte, de már akkor is a homoszexuálisok regisztrált élettársi kapcsolata mellett szólalt fel. A mostani volt az első alkalom, amikor a pápa – és egyáltalán, bármelyik pápa – nyíltan kiáll a homoszexuálisok érdekeit védő szervezetek mellett.

A film rendezője, Eugene Afineevsky korábban az ukrán forradalomról és a szíriai háborús eseményekről készített dokumentumfilmeket. Mint mondta, a sötét oldal borzalmainak bemutatása után most reményt akart adni az embereknek, olyan témával akart foglalkozni, ami valamilyen szempontból felemelő lehet a nézőknek.

(turi)