hirdetés

Élete végéig börtönben maradhat az a faszarvazott szabolcsi férfi, aki vadászpuskájával lőtte hátba a feleségével barátkozó 42 éves férfit, majd a fia segítségére siető 65 éves édesapját. A vadászengedéllyel és fegyvertartási engedéllyel is rendelkező mészárló egy-egy lövéssel ölte meg a védtelen áldozatait. Az ügyészség 35 évre rácsok mögé küldené a felszarvazott és bosszúszomjas férjet, akit egyébként a felesége hergelt fel.

 

A vádirat lényege szerint a vádlott felesége 2019 februárjától a munkahelyén közelebbi kapcsolatba került a főnökével, a későbbi sértettel. A vádlott néhány hónap elteltével tudomást szerzett a kapcsolatról, ezért a házassága megromlott, többször veszekedett a feleségével, aki kis időre el is költözött tőle.

2019. augusztus 26. napján a vádlott házastársa felkereste a sértettet annak lakásán, ahol szóváltás alakult ki köztük. A feleség ezt elmondta a felszarvazott férjének, aki úgy érezte, hogy a sértett lekezelően beszélt a nővel. A vadászfegyverrel rendelkező felszarvazott férj úgy vélte itt az ideje igazi férfinak lennie, megvédenie az ő drága de félrelépő nejét és leszámolni a mindenért hibás szeretővel.

Ezt követően a vádlott féltékenységtől és sértettségtől hajtva magához vette az engedéllyel tartott golyós vadászpuskáját, azt megtöltötte öt lőszerrel, majd gépkocsival a sértett házához ment. A járműből kiszállva egy célzott lövést adott le a családi ház udvarán tartózkodó sértettre, aki ekkor fedezéket keresett, majd bemenekült a házba. A vádlott a lakóház bejárati ajtajára újabb célzott lövést adott le, és eltalálta a zárt ajtó mögött, neki háttal álló sértettet. A lövéstől a sértett a helyszínen elhalálozott.

A lövések hallatán a sértett szomszédban lakó 65 éves édesapja kijött az utcára, ám eközben a vádlott rálőtt, de nem találta el. Az édesapa, látva a puskát kezében tartó vádlottat, őt felelősségre vonta, majd elindult fia háza felé, amikor is a vádlott hátulról egy célzott lövéssel néhány méterről őt is lelőtte. A sértett a helyszínen elhalálozott. Ezt követően a vádlott gépkocsijával Nyíregyháza külterületére ment, és egy félreeső helyen várakozott, majd az őt nagy erőkkel kereső helyi rendőröknek megadta magát.-írta az Esti Újságnak , Dr. Révész Norbert, főügyészhelyettes.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség aljas indokból több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A vádiratban az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálja meg a bíróság azt, hogy a vádlott feltételes szabadságra bocsátható-e.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Azt nem tudjuk a feleség szerepét akarta-e vizsgálni az ügyészség vagy a rendőrség. Bár feltehetőleg, a felszarvazott és ámokfutó férj egészen bizonyosan nem tett bűnbánó nejére terhelő vallomást, így nagyon a hatóságok sem léphettek a nő szerepe miatt.

 

(csákány)