hirdetés

A Magyar Kupát fergeteges győzelemmel hódította el hosszú idő után az FTC. A diadalt azonban beárnyékolja e durva incidens. A Videoton-edző  Joan Carrillo 17 éves fiát állítólag bántalmazták a VIP-páholyban – írta a Nemzeti Sport Online.

fradi 2

 

Ünnep ide ünnep oda, sajnos a Fradi Magyar Kupa győzelmét egy igen csúnya incidens árnyékolta be. Minderről először a csapat egyik játékosa, Sándor György számolt be.

Történt egy incidens a lelátón, az a szóbeszéd, hogy az edzőnk a fiát megverték. Siettünk oda, hogy megtudjuk, hogy mi történt. Ilyenkor mindenki aggódik, a család a legfontosabb – nyilatkozta, hogy miért késlekedett a Videoton az ezüstérem átvételével.

Az információt később maga az edző, Joan Carrillo is megerősítette.

Nem tudom, mi történt pontosan a lelátón, csak azt, hogy a hozzátartozóinkhoz odakerült néhány szurkoló, és megrúgták a tizenhét éves fiamat. Lényegtelen most a helyszín, ez sehol a világon nem történhetett volna meg, független a stadiontól, de természetes, hogy aggódtam a fiamért.

Hogy a VIP páholyba miként kerülhettek agresszív szurkolók nem tudni. Ha egyáltalán szurkolók voltak. Azt sem tudni, hogy volt-e esetleg valami szóváltás, ami megelőzte Carrillo fiának a megrúgását. Az ügyben a Fradi még semmit nem tett közzé így sajnos az ő véleményüket és élesmeglátásukat nem tudjuk közreadni. Mindenesetre aggasztó, hogy nem tudtak rendet tartani a saját pályájukon.

Természetesen az MLSZ is magyarázatot adott a történtekre. Ha fura, ha nem a szövetség ezt közölte Carrillo fiának a megverésével, megrúgásával kapcsolatosan.

Az MLSZ biztonsági felelőse a Groupama Aréna biztonsági kamerarendszerének felvételei alapján azt állapította meg, hogy “a semleges szektorban két – valószínűsíthetően – ferencvárosi szimpatizáns (egyikük Fradi-sálat viselt) fényképet szeretett volna készíteni a Videoton FC vezetőedzőjének fiával, aki jelezte, nem lesz partner a közös kép elkészítésében”.

“Ekkor közbelépett Joan Carillo felesége is, aki féltve gyermekét, félreértve a szituációt, fia védelmére kelt. A két Fradi-szimpatizáns elállt eredeti tervétől és elindultak a helyük felé. Ezt követően a felvételek tanulsága szerint, a spanyol tréner 17 éves fia próbálta ellökni – a neki közben hátat fordító – egyik ferencvárosi szurkolót. Ezután a meglökött szurkoló társa megkísérelte megütni az edző fiát, melynek nyomán kisebb dulakodás alakult ki. Az inzultus során mindkét fél kölcsönösen megpróbálta megrúgni a másikat” – olvasható a közleményben, amely kiemeli, “egy félreértésből kiinduló, a felek felfokozott hangulatából adódó dulakodás elítélendő, de a biztonságiak szakszerű közbelépésének, és az eset környékén helyet foglaló nézők felelősségteljes magatartásának köszönhetően nem történt súlyos rendbontás”.