hirdetés

Több mint félezer kőbányai lakos, gazdák és kutyáik demonstráltak egy baráti sétáltatás keretében azért, hogy ne léphessen életbe a kerületi önkormányzat súlyosan diszkriminatív, ebkitiltó rendelete. A kutyások petíciót is írtak, de senki nem vette át tőlük.

kutyások-origo

Közel ötszázan írták alá azt a petíciót, amit a civilszervezetek a kőbányai polgármesternek nyújtottak volna át, ám ezt a hivatalból senki nem vette át. Csak egy portás volt a kerületi önkormányzati hivatalban. Kovács Róbert polgármester nem ért rá. Más pedig nem volt hajlandó átvenni.

A X. kerület vezetése még januárban döntött úgy, hogy júniustól a parkokban nem szabad kutyát sétáltatni, csak a kijelölt útvonalakon és a kutyafuttatókban. Egy tiltólista is van azokról a parkokról, ahová tilos lesz bevinni a négylábú barátokat. Összesen kilencet soroltak fel, ezek között van egyebek mellett a Gépmadár park, a Szent László tér, az Újhegy park és a Rottenbiller park. A szigorításra az indoklás szerint azért van szükség, mert voltak „olyan magatartások”, amelyek zavarták a lakosságot – konkrétumokat azonban nem közöltek.

A kutyások felháborodtak a döntésen. Kőbánya közel százezer négyzetméternyi kutyás helyet fog kialakítani, az Esti Újság úgy tudja. Ezekben lesz minden, sőt még kutya-WC is.

(Fotó: Origo, illusztráció)