hirdetés

Elhunyt a nyári szolnoki balesetben megsérült mentős. A kómában lévő életmentő szervezete azonban több hónapos küzdelem után adta fel a harcot. Ketten azonnal meghaltak és sokan megsérültek, amikor busz ütközött mentőautóval június 27-én.

 

szolnoki mentős balesetMeghalt a kórházban az a 44 éves, törökszentmiklósi mentőápoló, aki még június végén szenvedett súlyos sérüléseket egy mentőautó frontális ütközésekor Szolnokon. Ezzel háromra nőtt a baleset halálos áldozatainak száma. A hírt Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje tette közzé.

Mint arról mi is beszámoltunk, június 27-én este egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal Szolnokon. Az esetkocsi vezetője és a beteg a helyszínen meghalt, a mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. Az autóbuszon utazók közül egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, húszan könnyebben sérültek meg.

A baleset után több ezer biztató üzenet érkezett az OMSZ-hez . Az elhunyt bajtársaktól pedig a mentősök július közepén szirénaszóval búcsúztak.

Az egyik mentőápoló szinte az egész testét érintően megsérült, több csontja eltört, koponyatörést is szenvedett. A baleset után a Honvéd kórház intenzív osztályára szállították, és több szakterület bevonásával műtötték meg. Júliusban az egyik rokona felhívást tett közzé azzal, hogy a mentősnek vérre van szüksége.

Kardos József elmondta: a mentőápoló már több hónapja kómában feküdt, november elején azonban a szervezete végleg feladta a küzdelmet.

A szintén súlyos sérüléseket szenvedett mentőtiszt állapota viszont javul, pár hónap múlva talán már dolgozni is tud.