hirdetés

További legalább 100 ezer hektáron fejlesztik a Fertő–Hanság Nemzeti Park természetes és természetközeli élőhelyeinek állapotát, valamint a terület infrastruktúráját azért, hogy ezeket az élőhelyeket a nagyközönségnek is bemutathassák – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.
ferto-hansag-orsegi-nemzeti-park-hegyko-16A Fazekas Sándor vezette minisztérium közleményében emlékeztetett, az 1991-ben alapított Fertő–Hanság Nemzeti Park idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, amire egy „előadó  üléssel” emlékeztek a nemzeti park és a társszervezetek szakemberei.

A minisztérium tájékoztatása alapján V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntő beszédében elmondta: a 2015-tel véget érő pénzügyi időszakban több mint 38 milliárd forint jutott természetvédelmi fejlesztésekre, többek között élőhelyek helyreállítására, védett gyűjteményes növénykertjeink és történeti kertjeink fejlesztésére, továbbá erdei iskolák és óvodák felújítására.

Az államtitkár kijelentette, a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság további közreműködésével ezek a fejlesztési irányok a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban, illetve a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban folytatódnak – fejtette ki a minisztérium közleményében.