hirdetés

Hát nem ilyen húsvétra számítottunk. Péntek reggel ugyanis meglepően hideg lesz, utána azonban szerencsére folyamatosan emelkedik a hőmérséklet – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

húsvét-időkép

Pénteken a kezdeti szikrázóan napos időt követően felhők sodródnak térségünk fölé, ám ezekből csapadék sehol sem alakul ki. Az északnyugati szél néhol megélénkül. Hideg lesz a reggel, hiszen fagypont köré süllyed a hőmérséklet. Délután 11-12 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton eleinte erősen, déltől már csak gyengén lehet felhős az ég, egyre többfelé bukkanhat elő a nap. A reggeli, délelőtti órákban szórványosan lehet eső, zápor. Erős marad az északnyugati légmozgás.

Húsvétvasárnap reggelre párássá válik a levegő. Napközben kevés felhő zavarja a kellemes tavaszi napsütést. Esőtől nem kell tartanunk. A szél délkeletire fordul, 11 és 17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hétfőn egyre több helyen növekedhet meg a felhőzet. Kisebb eső, zápor is kialakulhat. Marad a 13-14 fok körüli csúcshőmérséklet.

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan fordulhat elő záporeső, sőt néhol zivatar is lehet. A nyugati, északnyugati szél megerősödhet. A viszonylag borongós idő ellenére kissé melegszik a levegő: 15-17 fok körül valószínű a maximum.