hirdetés

A modern és elképesztően praktikus ablaktisztító robot használatával ma már az is roppant egyszerűen megoldható, hogy az otthonunk ablakainak a tisztán tartásán ne nekünk kelljen rendszeresen dolgozni.

 

A cikk keretei között rávilágítunk az ablaktisztító robot működési mechanizmusára. Egyúttal arra is ki fogunk térni, hogy leginkább milyen helyzetekben érheti meg a kiszervezés, vagyis az ablakok tisztán tartásának robotok általi megvalósítása.

Manapság már az ablakok tisztítását is rábízhatjuk a robotokra

Az ablakok megtisztítása tipikusan olyan feladat, amit hajlamosak vagyunk halogatni. Merthogy sok időbe telik, fizikailag kifejezetten megterhelő, miközben a magasba is kell állnunk hozzá. Nem beszélve arról, hogy a nem megfelelő tisztítószereket használva a végeredmény messze nem is lesz hibátlan.

Ezáltal a nagytakarítás egyik neuralgikus pontjának számít az ablaktisztítás, amit a legkevésbé sem várunk. Pontosan ennek fényében jelent kimondottan hathatós segítséget annak a lehetősége, hogy az ablakok pucolását gépi megoldással tudjuk kivitelezni.

Pontosan hogyan is működik az ablaktisztító robot?

A korszerű ablaktisztító robot működésének az egyik kulcsa a belső vákuummotor. A készülék működés közben speciális szívó hatást fejt ki, és ennek köszönhetően képes szorosan az üvegfelületekre tapadni. Munka közben szabadon tud mozogni, akár az ablakokon, akár csempén is.

A hozzá tartozó szálmentes tisztítókendő borzasztó egyszerűen cserélhető, hogy a gép tisztító hatása folyamatos jelleggel kifogástalan maradjon. Fontos kiemelni a működése kapcsán a beépített UPS, vagy más néven Megszakítás Nélküli Táprendszert.

Ez a megoldás képes meggátolni, hogy a robot leessen az ablakról. A készülék ugyanis a felületen marad, legfeljebb 20 perc erejéig. Az ablaktisztító robot mindezek mellett nyomásérzékelővel is ellátott, ami a levegőszivárgás ellenőrzését hivatott ellátni.
Nagyban növeli az eredményességét a HOBOT AI technológia. Ez a fejlett mechanizmus képes az útvonalak pontos kiszámolására, az ablak széleinek érzékelésére, miközben automatikusan végzi el az ablak hibamentes tisztítását.

Mikor érdemes leginkább fontolóra vennünk az ablaktisztító robot beszerzését?
Leginkább abban az esetben, ha az ablakok tisztítása idő, energia vagy kapacitás hiányában rendszeresen elmarad vagy tolódik. Szintén hasznos lehet a robotra bízni az ablaktisztítást akkor, ha a testi épségünk védelme érdekében nem szívesen állnánk létrára az ablaktisztítás végett.

Mindezek mellett akkor is javasolt lehet a robot használata, hogyha az otthonunk nagy felületű és komolyabb mennyiségű ablakkal van felszerelve, amelyeknek a rendszeres tisztán tartása már bőven nem egy emberes feladat. Ilyenkor hosszú távon kedvezőbb döntés a gépi segítség igénybevétele.