hirdetés

Egy washingtoni olasz étteremben majdnem beletört a foga a kagylós előételbe egy nőnek, reklamációra mégsem volt oka. A kemény tárgy, amire ráharapott, egy 600 dollár értékű igazgyöngy volt.

lila igazgyöngy

Lindsay Hasz és férje, Chris, a Montalcino Ristorante Italiono nevű helyen étkeztek, amikor a nő az előétel fogyasztása közben valami keményre harapott. Elmondása szerint nem volt biztos abban, mi lehetett a kemény tárgy, de a zsebébe csúsztatta azt, és hazavitte magával.

A nő megmutatta a természetes drágakövet egy szakértőnek is, aki megállapította, hogy egy Vénusz-kagyló (vaskalapos kagyló) mintegy 600 dollár (169 ezer forint) értékű lila színű igazgyöngyére lelt az ételében.

Ted Irwin, a Northwesti Földtani Laboratórium munkatársa az éttermi menüben talált lelet ritkaságáról szólva elmondta, hogy átlagosan pár millió vaskalapos kagylógyöngy közül alig egy éri el drágakői minőségét.

Az étterem tulajdonosa, Cindy Nardone gratulált Lindsay Hasznak, aki elmondása szerint nyakláncot készíttetne az igazgyöngyből.