hirdetés

Modern korunk vívmányaiból a legtöbb ember profitálhat valamilyen módon. Ezalól a horgászok sem kivételek, hiszen az etetőhajók jelentősen megkönnyítik az életüket, és növelhetik a pecázás hatékonyságát.

A megfelelő etetőhajó kiválasztása azonban nem is olyan könnyű feladat. Rengeteg különféle modell közül lehet válogatni, amelyek között természetesen árban is jelentős a különbség. Cikkünkben körüljárjuk, hogy milyen szempontokat érdemes mérlegelni egy etetőhajó megvásárlása előtt.

GPS-es legyen vagy sem?

A beépített GPS navigációval rendelkező etetőhajók abban különböznek hagyományos társaiktól, hogy akár négy különböző pontot is lehet rögzíteni, ahová egy gombnyomással el lehet juttatni a hajót. Eközben a szerkezetet nem kell irányítani, magától odatalál a kijelölt pontokra két méteres pontossággal.

Előrelátó dolog a négy pont közül az egyiket közvetlenül a part közvetlen közelében felvenni. Így a hajó egyetlen gomb megnyomását követően vissza is tér az etetés vagy behúzás befejezését követően. Mindenkinek magának kell mérlegelnie azt, hogy ez a funkció megéri-e az árkülönbözetet vagy sem, hiszen a GPS-es etetőhajók valamivel többe kerülnek.

Érdemes megvizsgálni a kiszemelt hajó főbb paramétereit

A Baitboat.hu webáruházban kapható etetőhajók mindegyikének feltüntetik az adatlapján a pontos paramétereit. A részletes szöveges leírásból rengeteg mindent meg lehet tudni, például azt, hogy rendelkezik-e az adott eszköz tempomat funkcióval. Ez kényelmes és egyenletes haladást tesz lehetővé, ami nagyobb távok esetében előnyös. Kiderül a leírásból az is, hogy egy töltéssel hány behúzásra képes az etetőhajó, ez persze függ a távolságtól is.

Feltétlenül érdemes vetni egy pillantást a specifikáció szekcióra. Itt már csak adatok és számok szerepelnek áttekinthető formában. Innen meg lehet tudni mindent a hajó anyagáról, az akkumulátorról, a töltési idejéről és a hatótávról. Listázva van ebben a részlegben a hajó etetőanyag-kapacitása, a méretei, a csomag tömege és a hajó sebessége is.

Végül fontos áttekinteni, hogy mit is tartalmaz maga a csomag. A GPS-es etetőhajókhoz ebben a webáruházban általában jár egy kétkezes távirányító GPS funkcióval, egy antenna, egy használati utasítás, egy akkumulátor és egy töltő is.

Extrákat is lehet kérni az etetőhajókhoz

A Baitboat.hu már a vásárlás előtt felkínál bizonyos extrákat. Aki kéri ezek valamelyikét, annak természetesen többet is kell fizetnie, de érdemes mérlegelni, mert számos közülük rendkívül hasznos.

A pótakkumulátor bármikor szükséges lehet. Egy nomád körülmények közötti hétvégi horgászat esetén gyakorlatilag nélkülözhetetlen egy pótaksi, de egy esetleges meghibásodás esetén is kapóra jön. Az etetőhajóhoz való táskával az eszköz szállítása biztonságosabbá válhat, míg az egy év cseregarancia igénylése esetén javítás helyett azonnal cserélik a hajót.