hirdetés

Csontozókés? Hámozókés? Húsvágó kés? Kenyérvágó kés? Vajazókés? Minden konyhában elengedhetetlenül fontos eszköz a magas minőségű konyhakés. Mutatjuk, hogy milyen típusú késekre lehet szükség a konyhai feladatok elvégzése során.

 

Az alábbiakban nemcsak azt áruljuk el, hogy milyen típusú késekre lehet szükség a konyhai feladatok gördülékeny elvégzése érdekében, hanem arra is kitérünk, hogy milyen szempontokra kell figyelni a kések beszerzése során.

 

Funkcionalitás, megbízható minőség és kényelem

A konyhakésnek egyszerre kell ötvöznie a funkcionalitást, a megbízható minőséget és a kényelmet. A zöldségek és a gyümölcsök hámozásához és szeleteléséhez mindenképpen szükség lesz egy hámozókésre és egy zöldségkésre. A reggelik során pedig feltétlenül kerülnie kell az asztalra egy kenyérvágó késnek a pékáruk szeleteléséhez és a vajazáshoz egy vajazókésnek.

Mindemellett minden konyhában szükség van húsvágó késre a húsok szeleteléséhez. Továbbá csontozókésre, mellyel elvégezhető a húsok nyúzása, valamint a csontok, a zsír és az inak eltávolítása.

 

Számos funkció egy konyhakésben

Jó hír azok számára, akik szeretnék csökkenteni a kések számát, de a funkciókból nem akarnak engedni, hogy kaphatóak olyan konyhakések, melyek több feladatra is alkalmasak. Például létezik ma már olyan konyhakés, mely egyszerre alkalmas a húsok darabolására, a halak filézésére, a fűszernövények aprítására és a zöldségek szeletelésére.

A magas minőségi szintnek megfelelő univerzális kések még több lehetőséget kínálnak. Legyen szó húsok szeleteléséről vagy nagyobb zöldségek és gyümölcsök darabolásáról, ezek a kések minden helyzetben megállják a helyüket. A Fackelmann Shop oldalán a konyhai kések minden típusa megtalálható.

 

Magas ötvözetű acél és ergonomikus kialakítás

Amennyiben a legjobb minőség a cél, érdemes beszerezni egy szakácskést, mely mindenre kiterjedően alkalmas szeletelésre, darabolásra és filézésre egyaránt. Magas ötvözetű acélból készülnek, ergonomikus kialakításuk pedig hozzájárul a kényelmes használathoz.

Továbbá fokozható a főzés élménye egy santokukéssel, mely egy általános japán kés halakhoz, húsokhoz és zöldségekhez. Megbirkózik a kemény, nehezen aprítható élelmiszerekkel is.

Steakekhez pedig érdemes beszerezni egy steakkést, melynek éles pengéje lehetővé teszi a steakek fáradtság nélkül történő szeletelését. Ha sikerült beszerezni minden kést, amire szükség lehet, javasolt a tárolásra is figyelni. Célszerű műanyagból vagy fából készült tartót használni, hogy a kések megőrizzék a minőségüket. Továbbá érdemes beszerezni egy élezőt is, melynek segítségével elkerülhető, hogy eltompuljanak.