hirdetés

Elvették a kisbabáját egy hajléktalan pápai párnak, pedig a baba anyukája anyaotthonba is költözött. Sőt az apa rendszeresen dolgozott is. Állítólag megszegte az anya a szabályokat, és a legdrasztikusabb eszközzel egyből elvették a kisgyermekét. 2015, Magyarország, ahol a család,  állítólag, szent. Nos, elsőre nem tűnik olyan brutális hibának és véteknek, hogy az anya elhagyta pár napra az otthont, és nem szólt erről az intézet vezetőjének, és emiatt talán azonnal nem kellett volna elvenni a kisbabát. A hajléktalan pár esélye egyenlő a nullával, hogy visszakapják gyermeküket.

elvett kisbaba

Állítólag már 16 éve alkot egy párt a hajléktalan Veronika és Zoltán, akiknek idén nyáron egy kislányuk született. Az egyébként utcán élő páros női tagja babájukkal augusztusban a pápai anyaotthonba költözhetett, de a dolgok hamar rosszra fordultak. Az anyaotthonnak hivatalos látogatási ideje van, reggel 8 és délután 16 óra között egy órát lehet ott tölteni. Zoltán azonban nem mehetett ilyenkor, hiszen napi 10 órában dolgozott, így szinte sosem láthatta családját.

Az anyaotthon részéről a párt több vád is érte. Az egyik szerint a nő késő éjjel sétálgatott az utcán gyermekükkel, a másik szerint pedig a férfi ittasan látogatta meg őt. A pár azonban ezeket tagadja.

Mindössze azt ismerik el, hogy hétvégente szerettek volna együtt lenni, mint egy igazi család, ezért a férfi néha szobát foglalt egy panzióban, ahol eltölthették vasárnap délutánjaikat. Egy ízben azonban úgy adódott, hogy három napra tudtak szobát kivenni. Veronika azonban nem várta meg a többnapos távozáshoz szükséges jóváhagyást az anyaotthontól, és mire visszaértek az anyaotthonba, már rendőrök vártak rájuk.

Az anyaotthon vezetősége értesítette a rendőröket, mondván, nem tudni, hol a gyermek. A pár szerint azonban nem keresték a gyermeket, és őket sem, hiszen őket senki sem hívta fel abban a három napban. Mégis, Veronikától, mivel megsértette az anyaotthon szabályzatát, megvonták a lakhatást. Ő visszakerült az utcára, hajléktalan lett, a gyermeküket pedig azonnal elvitte a gyámhatóság.

A pár most azért harcol, hogy valahogy visszakapják gyermeküket, és az ünnepeket már vele tölthessék. Nos, erre, valljuk be, reálisan igen kevés az esély.

Az anya hibázott, ez tény. Azonban talán nem egyből a legdrasztikusabb lépést és büntetést kellett volna alkalmazni Veronikával és a kisbabával szemben, hiszen legfőképp a gyermeket büntették. Így elsőre igen durva és elrettentő lépés volt ez. Hisz nem verte, ütötte a gyermekét az anya. Nem hagyta magára. Nem ivott a gyermek mellett, csupán szerette volna, ha gyermeke apja is picit élvezi a kisbaba hétköznapjait. Ez azonban, úgy tűnik, valakinek nem igazán tetszett. Valaki nagyon nem akarta, hogy Veronika a kislányával boldogan éljen.