hirdetés

Komoly változás lesz a velencei gondolásoknál, aminek sok turista nem fog örülni. Bevezetik a bokszolóknál is ismert mérlegelést és a túlsúlyos utasok nem gondolázhatnak az olasz városkában. Azt azonban még nem tudni mi lesz a súlyhatár.

 

Az elmúlt, nagyjából 10 év során meghíztak a turisták, és ahelyett, hogy beszállás előtt arra kérnénk őket, álljanak mérlegre, inkább csökkentjük a számukat – mondta a CNN-nek a Velencei Gondolások Szövetségének elnöke, Andrea Balbi.

Az új szabályozás értelmében a jövőben hat helyett öt turista tartózkodhat egyidejűleg a gondolákon. Míg a nagyobb testű, főként csoportok szállítására alkalmas „da parada” hajókon, amelyek elsősorban a Canal Grandén közlekednek, 14-ről 12 emberre csökkentették az utasok maximális számát.

Raoul Roveratto, egy kevésbé tapasztalt gondolásokat tömörítő gondolásszervezet vezetője szerint ugyanis az emberek okozta túlsúly miatt a gondolákat egyre nehezebben tudták irányítani a szűk a csatornákban.
Amikor a gondola tele van emberekkel, olyan, mintha bombák lennének a fedélzeten: a hajó lesüllyed és befolyik a víz. Egyszerűen veszélyes több mint fél tonna hússal a fedélzeten közlekedni – vélekedett Roveratto.