hirdetés

Az eső buktatta le az kerítésébe áramot vezető zalai férfit. Emberölés kísérlete miatt vádat is emeltek a magyarszerdahelyi férfi ellen, aki azért vezetett áramot a szomszéddal közös drótkerítésébe, mert zavarták a túloldalon tartott kutyák. A férfi szabadlábon védekezhet.

kutasi rendőrség

A 73 éves férfi 2014 óta állt haragos viszonyban a szomszédaival, mert zavarta őt a kerítéssel körbezárt ingatlanjukon tartott kutyák ugatása és viselkedése.  A férfi tavaly ősszel a lakóháza melléképületéből egy hosszabbító kábelt kötött a szomszédos ingatlannal közös drótkerítésre, ami így áram alá került. A szomszéd a teraszáról vette észre, hogy a kerítés az esős időben több helyen villog, szikrázik, ezért értesítette a rendőrséget.

A szakértői vélemény szerint az áram alá helyezett rozsdás drótkerítésben olyan mértékű feszültség volt, ami érintés esetén a légzőizmok görcsét és a szív leállását eredményezte volna. A férfi ezzel nemcsak baleset- és életveszélynek tette ki a szomszéd házaspárt és azok kiskorú gyermekét, de saját feleségét és leányát sem figyelmeztette. A Zala Megyei Főügyészség az idős férfi ellen emberölés kísérlete miatt emelt vádat.