hirdetés

Elmaradt a híres bába tárgyalása. Geréb Ágnes a magyarországi otthon szülés élharcosa ugyanis úgy döntött, perújítást kezdeményez abban az ügyben, amelyben korábban elmarasztalták.  Azonban a bába nem jelent meg, ezért decemberre el kellett halasztani a pert.

geréb ágnes

Geréb Ágnest anno lakhelyelhagyási tilalommal sújtották, ez annyit tesz, hogy nem hagyhatja el annak a városnak a területét, ahová lakcíme be van jelentve. A bábaasszonyt azonban hiába próbálták értesíteni a mostani tárgyalásról, nem találták már eredeti lakóhelyén. Úgy tudjuk, Geréb elköltözött, új címét pedig már nem adta meg, így a bíróságnak fogalma sem volt, merre lehet. Az újabb tárgyalásról is csak akkor tudják majd értesíteni, ha ő vagy ügyvédje bejelenti az új lakcímet. A bábaasszony emiatt szabályt sértett, amiért akár  pénzbírsággal is sújthatják.

Gerébet korábban több összevont ügyben két év fogházbüntetésre ítélték. A szülésznő egy műfogásra hivatkozva szülés közben gyakorlatilag kitekerte egy baba nyakát, a csecsemő nyakcsigolyái is elváltak egymástól – most ennek az ügynek az újraindításáról tartottak volna tárgyalást.  Geréb Ágnes hónapokat volt előzetes letartóztatásban. Százak tüntettek a szabadon bocsátásáért, így később házi őrizetbe került, ezt változtatták azután az enyhébb lakhelyelhagyási tilalomra. Úgy tudjuk, az otthon szülés élharcosa egy magánszakértői véleményre hivatkozva kérvényezte a perújítást. Az okmány szerint nem olyan egyértelmű, hogy a bába hibázott. Gerébnek egyebek mellett azért is olyan fontos, hogy a bíróság megváltoztassa a jogerős ítéletet, mert az elhunyt baba szülei perlik őt az átélt megrázkódtatások miatt.

Mint ismeretes, 2007. szep­tember 15-én történt a tragédia. A szakértők szerint Sz. Hajnalka (40) többszörösen veszélyeztetett terhes volt, csak kórházban lehetett volna szülnie. Méhen belüli oxigénhiány, illetve a magzat fejének körbeforgatása okozta a baba halálát.