hirdetés

Nem úszta meg. Vasárnap reggel kilenckor vitték a Budai Központi Kerületi Bíróság épületébe azt a fiatal férfit, aki halálos balesetet okozott egy állítólagos spontán gyorsulási verseny közben múlt szombaton. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a letartóztatását, amit el is rendeltek, így a következő harminc napját biztosan a rácsok mögött fogja tölteni.

Bár beismerte tettét, és meg is bánta a luxus Mercis ámokfutó ez kevés volt. Az ügyészség az Árpád-hídi brutális balesetet okozó férfi előzetes letartóztatását kérte.

Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő közölte,  a bűnismétlés veszélye miatt döntött a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett a bíróság.

A luxus sport Mercis férfi teljesen összetört, végigsírta a tárgyalását. Úgy tudjuk, ahogy a rendőrségi kihallgatásán, úgy most a bíróságon is azt állította, hogy nem versenyeztek a hídon. Egyébként pedig a sajnálatát is kifejezte a halálos baleset miatt.

Mint arról mi is írtunk óriási felháborodást keltett az a múlt szombati eset, amikor egy luxus sport Mercedes halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon. A vétkes sofőr ellen jelenleg is több eljárás folyik közlekedési szabálysértés miatt, 13 büntetőpontja van már – 18 pontnál automatikusan bevonják a jogosítványt 6 hónapra. Persze a mostani baleset miatt azonnal elvették a vezetői engedélyét a Mercisnek, ami szokásos eljárás.

A Mercedese nem egyszerű utcai autó volt, hanem egy 690 lóerősre tuningolt sportgép. Amikor elütötte a kerékpárost, legalább 137 km/órás sebességgel száguldott az Árpád hídon.

Talán itt volna az ideje, hogy Magyarország is bevezesse, hogy ki milyen autót vezethet, akárcsak a motorosoknál. Jó lenne a fokozatosságot bevezetni, hogy ne egyből apu vagy anyu kedvencei friss jogosítvánnyal egy 600 LE-ös gyilkos géppel száguldozzanak. Talán kevesebb halálos baleset lenne.