hirdetés

Fejlődőképes a rendőrség. Tud ugyanis bocsánatot kérni nyilvánosan. Budapest rendőrfőkapitánya elnézést kért attól a fiatal doktornőtől, akit gyanúsítottként hallgattak meg a IX. kerületi rendőrkapitányságon, rabosították egy állítólagos hamis BKV-bérlet miatt, ami ugyan nem is volt hamis. A BRFK vezetése szerint bűncselekmény nem történt, törölték a nyilvántartásból is. Fegyelmi eljárás is indult.

BKK ellenőrök

A BRFK IX. kerületi rendőrkapitánysága hamis magánokirat-felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást vasárnap a fiatal doktornő ellen, aki hiába mondta, hogy számlával tudja bizonyítani, hol vette a bérletet, ez nem igazán érdekelte sem az ellenőröket, sem a kiérkező rendőröket. A hatóságokat az sem érdekelte, hogy a doktornő egy beteghez sietett épp. Szerencsére nem lett nagy baja a betegnek, de lehetett volna.

Nos, a doktornőt bevitték a kapitányságra, ahol rabosították, meggyanúsították, és jó pár óra múlva engedték csak ki a rendőrségről. A rendőrség közleménye szerint az eljáró hatóság a nyomozás során szakértőt rendelt ki, és beszerezte a bérletet eladó cégtől a bérlet vásárlását igazoló számlát.

Az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot a IX. kerületi rendőrkapitányság vezetője személyesen kézbesítette a hölgy részére, és egyben átadta Budapest rendőrfőkapitányának levelét, amelyben elnézést kér a hölgytől az eljárással okozott kellemetlenségekért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője a történteket fegyelmi eljárás keretében vizsgáltatja.

Kedden Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi politikusa, sajtótájékoztatón számolt be az esetről. A fővárosi képviselő szerint az ellenőrök „bérlethamisítás vádjával” ártatlanul rabosíttattak a rendőrökkel egy, a haldokló édesapjához siető fiatal orvosnőt. Gy. Németh Erzsébet kiemelte, a sértettől felhatalmazást kaptak arra, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményezzenek a BKK vezérigazgatójánál.

Emellett a DK a történtek tisztázása érdekében parlamenti írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez.