hirdetés

„Őszintén tanácsoljuk mindenkinek, hogy erre a filmre ne költsön pénzt.” – figyelmezteti az érdeklődőket egy kínai mozi. Tu cseng feng jün III (A makaói férfi III.) című frissen bemutatott akció-vígjátékot a Pingliang China Film Stellar International Theater átverésnek tartja, annyira, hogy közönségüknek ígéretet tettek: napi egynél többször nem is fogják levetíteni. A műsorról csak a forgalmazói nyomás miatt nem veszik le.

kínai film

 

A cég közleményét a kínai Twitterként is emlegetett WeChat mobil üzenetküldő programon juttatták el az előfizetőknek. Őszintén tanácsoljuk mindenkinek, hogy ne költsön rá pénzt. Érthetetlen számunkra, hogy egy csapat A kategóriás sztár hogyan azonosulhatott egy ilyen silány ízlésről árulkodó forgatókönyvvel, hogyan süllyedhettek a hongkongi filmek erre a színvonalra” – írták.

A mozi ígéretet tett arra, hogy a kínai holdújév első napjára időzített premier után már csak naponta egyszer vetítik a produkciót.

A filmben számos ismert helyi sztár, köztük Csou Jün-fat, Andy Lau és Jacky Cseung szerepel, a vígjátékot Vong Csing rendezte.

A China Film Stellar International Theater-mozihálózatba tartozó filmszínház ” – vélhetően a filmforgalmazó fellépésére ” –, a bíráló posztot egy idő után törölte. A mozilánc elhatárolódott a mozi által megfogalmazott kritikától.

Bár az online értékelések szerint a film a tízes skálán alacsony pontszámokat kapott (az IMDb.com portálon 1,1 pontot ért el), A makaói férfi III. a jegyeladásokat tekintve nem áll rosszul. Rendezője, Vong Csing a múlt pénteken mikroblogján a bevételre utalva örömmel közölte: Öt nap, 600 millió jüan! (25,1 milliárd forint).

(Fotó: IMDb)