hirdetés

Áldatlan állapotok közt szolgálnak a rendőrök a GYODA-kerítések, azaz a déli határaink mentén. Mindez nem meglepő, hisz korábban is botrányos feltételek között kellett dolgozniuk a fegyvereseknek. Most a Blikk kapott pár fotót, hogy miként is élnek a rendőrök ott a határon, a nagy, migránsokat fel nem tartó kerítésnél.

határmenti rendőrőrs

Ütött-kopott, szemeteszsákokból és egyéb vásznakból felhúzott tákolmányokat mutatott be a bulvárlap. Ezek sajnos nemcsak a rendőrök és a velük szolgáló katonák leleményességét bizonyítják, hanem azokat a körülményeket is, amelyek miatt joggal csattannak fel.

Állítólag van már olyan egyenruhás, a csaknem 180 kilométer hosszú magyar–szerb határt őrző rendőrök közül, aki az ott uralkodó körülmények miatt szerelt le, vagy épp élt panasszal.

A magyar–szerb határszakaszon egyébként körülbelül hatszáz katona és nagyjából négyszáz rendőr teljesít szolgálatot.

Az ORFK az említett határszakaszon hamarosan manőverutat, világítórendszert, valamint további esőbeállókat épít ki. Mint írták, eddig az állomány részéről nem érkezett panasz. A felmerülő jelzéseket megvizsgálják, és ha kell, orvosolják. Nem tudnak arról, hogy bárki a határszakaszon uralkodó állapotok miatt szerelt volna le.

(Fotó: Blikk)