hirdetés

Meg van a cserbenhagyó teherautós. Az eset Encs és Gibárt között történt, ahol egy fehér kisteherautó ütötte le a fiatal férfit és hagyta magára. A cserbenhagyó sofőrt őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

encsi gázolóAz Encs és Gibárt közötti útszakaszon elütött gyalogos, aki az útmenti árokba esett, sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy az életét vesztette. A helyszínről elhajtó gázolót a rendőrök elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása és halálos közúti közlekedési baleset okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 36 éves hernádbűdi férfival szemben. A gyanúsított 2017. október 20-án 18 óra körül Encs és Gibárt közötti útszakaszon elütött egy 39 éves abaújszántói férfit, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A jármű vezetője pedig elhajtott a helyszínről.

A rendőrség jelentős erőkkel kezdte meg a gázoló felkutatását. Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain fokozott ellenőrzést hajtottak végre a járőrök, illetve szinte településről településre, házról házra járva keresték a feltételezett sofőrt és járművét.

A nyomozás eredményeként a hatóság 2017. október 22-én 20 óra körül otthonában elfogta és a rendőrségre előállította a férfit, járművét pedig egy szervizben foglalták le a nyomozók. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható hernádbűdi férfivel szemben a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.