hirdetés

Orvvadászoknak nézett egy kirándulócsoportot egy vadász Dunaalmáson, ezért fegyverrel kényszerítette őket, hogy feküdjenek a földre, és a turisták kutyáját se szó se beszéd, simán agyonlőtte. A kegyetlen vadászt elítélte a bíróság.

vadászat 2

Az egyelőre rejtély, hogy miként lehet turistákat orvvadásznak nézni, de ez történt Dunaalmáson, bármilyen hihetetlenül is hangzik. Igaz, se fegyver, se puska, se íj, se nyíl, se drót nem volt a kirándulóknál, és lehet, ez volt gyanús a kissé túlbuzgó vadásznak. A Tatai Járásbíróság két év, két év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt pénteken egy vadászt, aki Dunaalmás környékén három kirándulót puskával földre kényszerített, a társaságukban lévő kutyát pedig agyonlőtte. Az ítélet nem jogerős.

A hivatásos vadász 2013 őszén orvvadásznak hitte a kirándulókat, és puskával a kezében a földre fektette, majd azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket. A vadász több mint tíz percen keresztül kényszerítette erre a sértetteket, a hozzájuk túra közben csatlakozott kóbor kutyára pedig kétszer rálőtt, és emiatt az állat elpusztult.

A bíróság a vádlottat személyi szabadság korlátozása és állatkínzás miatt ítélte két év, két év próbaidőre felfüggesztett börtönre. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentésért, az ügyész pedig végrehajtandó szabadságvesztés és foglalkozástól eltiltás kiszabásáért fellebbezett.

(Fotó: illusztráció)