hirdetés

Elítélték azt a szamarakat tartó magyarszecsődi gazdát, akinek a négylábúi egy motorost agyontapostak és össze harapdáltak. Sőt még a karját is letépték a szerencsétlen áldozatnak. A szamarakat tartó gazda a bíróság szerint megszegte az állattartás szabályait, ezért felfüggesztett büntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.

gyilkos szamarak

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt egy év, hat hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság annak a két szamárnak, Szamócának és Mukinak a gazdáját, amelyek három éve Magyarszecsődön megtámadtak, többször megharaptak és halálra tapostak egy motorost.

A törvényszék szerint a vádlott megszegte az állattartás szabályait, nem járt el kellő körültekintéssel, nem zárta le megfelelően a telep kapuját. A vádlott 2009-től tartott két szamarat egy külterületi ingatlanon, amelyet részben a Rába folyó, részben kerítés határol. A bíróság szerint a vádlott ugyan őstermelő volt, de ez a tevékenysége nem terjedt ki a szamarakra, azokat nem tenyésztette, nem regisztráltatta, nem chipeltette.

A két szamár 2013. május 13-án kijutott a földes útra, és megtámadta a motorozó sértettet. A férfi leesett a motorról, a szamarak többször megharapták, 50 méteren vonszolták és megtaposták a testét, emiatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A Szombathelyi Törvényszék a vádlottra 1 év, 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ügyész és a vádlott is fellebbeztek, az ítélet nem jogerős.

Anno az állatorvosi szakvélemény kimondta a gyilkos szamarakról, hogy teljesen egészségesek.