hirdetés

A nevelő szándékkal pofozkodó buszsofőrt másfél év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Törvényszék, azonban nem kell börtönbe mennie. Mint ismeretes, a buszos tavaly júniusban Balokánynál megütött egy, a busza elé szabálytalanul lelépő férfit. Az ítélet nem jogerős, mert a vádhatóság gondolkodási időt kért.

balokányi pofozkodó buszos-bama

A vádlott buszsofőr és ügyvédje nem terjesztettek elő fellebbezést az ítélet ellen egyelőre. Mint ismeretes, a buszsofőr egy pofont kevert le az 53 éves sértettnek, aki az ütés következtében elesett, a fejét beverte, s meg is kellett műteni. A sofőrt az bőszítette fel, hogy az erősen ittas férfi a busz elé lépett, és csak egy erőteljes fékezéssel sikerült elkerülnie azt, hogy el ne gázolja. A buszsofőr ezt követően szállt le a járműről, hogy megnézze, nem sérült-e meg az elé tántorgó gyalogos, de eközben szóváltás alakult ki köztük, annak végén csattant el a nevelő szándékú pofon. Ebben hozott most ítéletet a bíróság.

Azonban a balokányi pofozkodás ügyének nincs vége itt, hisz a sértett rokonai rátámadtak a buszra, több utasra ráijesztettek és a járműben is kárt okoztak. Ebben az ügyben egy másik eljárás indult, ez még nem került a bíróság elé – írja a Dunántúli Napló.

(Fotó: Bama)